+36 70 338 4444 | +36 20 922 8612 info@villaboglar.hu

Házirend

 

 

Kedves Vendégünk!

Azon fáradozunk, hogy Ön pihenése ideje alatt jól érezhesse magát nálunk. Arra kérjük Önt, hogy házirendünket olvassa el, mivel a szállásfoglalás e-mail-ben, telefonon, illetve különböző szállás közvetítő oldalakon történik, ahol nincs lehetőség a részletes házirendről tájékoztatni Önt.

Szállásfoglalás:

E-mailben, telefonon, illetve az online foglalási rendszereken keresztül lehetséges. A szállás akkor tekinthető foglaltnak, amennyiben a szállásdíj 50 %-át átutalja bankszámlánkra. Az érkezéstől számított 30 napon belüli foglalás esetén a szállásdíj 100%-át szükséges előre megfizetni.

Általános lemondás:

A foglalások érkezési nap előtt 30 nappal megelőzően írásban mondható le kötbér megfizetése nélkül. Érkezéstől számított 30-15 nap időtartamon belüli lemondáskor, a kötbér a foglalóval megegyező mértékű összeg. Érkezéstől számított 15 napon belüli lemondás vagy meg nem érkezés esetén a szállás (teljes) díját nem áll módunkban visszatéríteni.

Bejelentkezés / Kijelentkezés:

Mivel a panzió nem rendelkezik állandó recepcióval, így szállását 14:00 és 17:00 óra között foglalhatja el. Érkezésének konkrét időpontjáról előzetes egyeztetés szükséges annak érdekében, hogy zökkenőmentesen tudja elfoglalni a szállását. Távozás napján szállását legkésőbb 10.00. óráig szükséges elhagyni.

Amennyiben a Villa foglaltsága azt lehetővé teszi, úgy külön díjazás ellenében (a napi díj felét felszámolva) lehetőség van a szállás korábbi időpontban történő elfoglalására, illetve a távozás napján tovább maradásra. Mindkét esetben előzetes egyeztetésre szükséges.

A vendég bejelentkezéskor köteles olvashatóan kitölteni a regisztrációs űrlapot, amelynek adatait a szállásadó az okmányok alapján egyezteti, valamint a jelen házirend tartalmának megértését és átvételét aláírásával igazolni.

Fizetés:

A szállásra vonatkozó, a foglaló összegen túl fennmaradó szállásdíjat legkésőbb 30 nappal az érkezést megelőzően szükséges banki átutalással megfizetni (A VillaBoglár Szép kártya elfogadóhely – OTP, K&H). Az érkezéstől számított 30 napon belüli foglalás esetén a szállásdíj 100%-át szükséges előre megfizetni. Az idegenforgalmi adó kifizetése a megérkezéskor történik készpénzben a bejelentkező lapok kitöltésével egyidejűleg. Ha valami miatt a Vendég az által előre lefoglalt időszak vége előtt távozik a szállásról, abban az esetben is köteles a lefoglalt éjszakák szállásdíját kifizetni.

Az udvar és az épület zárása:

Távozáskor és éjszakára kérjük a kaput és az épület bejáratait kulcsra zárni! Az épület külső ajtói a kilincs felhúzását követően zárhatók kulcsra. Kérjük, a kulcsokra nagyon vigyázzanak, annak elvesztése vagy esetleges zárcsere esetén kénytelenek vagyunk annak költségét a vendégre terhelni. 

Dohányzás:

A dohányzás csak a kijelölt helyeken engedélyezett (udvar). Tisztelettel megkérjük dohányzó Vendégeinket, hogy a tisztaság fenntartása érdekében az udvaron, és a Villa teljes területén a csikkeket ne szórják el, hanem azokat összegyűjtve a szemetesekbe helyezzék. Amennyiben a be nem tartott jogszabály miatt intézkedés történik a szállásadóval szemben, úgy annak költségét a jogsértő köteles megtéríteni. Ez az intézkedés feljelentést és egyéb eljárást vonhat maga után. A dohányzás és a nyílt láng használata az egész Villa épületén belül szigorúan TILOS!

Szobák, berendezési tárgyak használata:

Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A szobák berendezését és felszerelését, beleértve a törölközőket, plédeket, ágyneműt stb. a Villából kivinni tilos! A bútorokat átrendezni kizárólag a tulajdonos beleegyezésével lehet.

A szobákba gyúlékony, robbanásveszélyes anyagot, közlekedési eszközöket (kerékpár, motor, stb.) tilos bevinni, tárolni.

A szobából való távozáskor kérjük győződjön meg, hogy a klíma, villany lekapcsolva vannak, illetve a vízcsapok el vannak zárva.

Bármilyen meghibásodást észlel, kérjük azonnal, haladéktalanul jelezze a szállásadónál, utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Tisztelettel megkérjük Önöket, hogy a falfelületre ne kenjék fel a rovarokat és a WC-be az oda nem illő tárgyakat (pl. női betét, pelenka, nedves törlőkendő, stb.) ne dobják bele.

Az érkezéskor és induláskor a szobákat megvizsgáljuk és az esetleges károk okozása esetén, az ebből fakadó költségeket a vendéggel a helyszínen ill. utólag megtéríttetjük.

Takarítás:

A szobákat a vendégek tisztán, kitakarítva veszik át. Hét napnál hosszabb elszállásolás során heti egy alkalommal szoba – fürdőszoba takarítást, ágynemű és törölköző cserét biztosítunk. Megkérjük kedves vendégeinket, hogy a társalgóban található, valamint a kertikonyhát és annak edényeit, valamint konyhai eszközeit a használatot követően úgy hagyják maguk után, amilyen állapotban azokat Önök is elvárnák.

Szemételhelyezés, kezelés:

Felhívnánk kedves vendégeink figyelmét, hogy szelektíven gyűjtjük a szemetet (papír, műanyag – fém, üveg ill. zöld hulladék). Amennyiben megtelik a szemetes a szobában, kérjük ürítse ki azt a kijelölt szeméttárolókba. Csere szemetes szákot, zacskót biztosítunk. Kérjük, fokozottan ügyeljenek a rendre és a tisztaságra az egész Villa területén!

Étkezés:

Lehetőség szerint az erre kijelölt helyen, azaz a társalgóban ill. a kertikonyha területén történjenek. Illetve, ha mégis a szobák teraszain szeretnének reggelizni, akkor kérjük, hogy használják a konyhában található eszközöket, tányérokat, evőeszközöket, stb. A társalgóban található konyhában a főzés nem, csupán egyszerűbb ételek melegítése engedélyezett, amely által nem keletkezik ételszag a Villában. Ellenben a kertikonyha főzésre, sütésre, grillezésre alkalmas és használható, de kérjük kiemelt figyelemmel legyenek a nyílt láng okozta balesetek megóvására, valamint a tisztaság és rend megőrzésére.

Az emeleteken található „minikonyha” melegítő rezsóján ételt főzni vagy melegíteni, amely által ételszag keletkezik a Villában, nem engedélyezett.

Az udvar területén tüzet rakni, valamint bográcsozásra nincs lehetőség.

Parkolás:

A Villa udvarán a gépjárművekkel történő parkolás csak korlátozott számban engedélyezett, napi 2500 Ft díj ellenében. Kérjük, az épület előtti utcában ill. a főút mentén történő parkolást úgy oldják meg, hogy a többi vendéget ill. az utca lakóit, továbbá a hajnalban érkező kukásautót ne akadályozzák a szabad mozgásban, parkolásban.

Kamera:

A Villa hátsó terasz és elülső kert, beleértve a kerítés előtti parkoló helyeket, valamint a földszinti előtér és társalgó helyiségek térfigyelő kamera rendszer által megfigyelt területek, amelynek célja a Villa területén tartózkodó személyek életének, testi épségének, személyi szabadságának védelme, valamint a vagyonvédelem.

Egyéb:

A szálláshelyet csak az előre egyeztetett létszámban vehetik igénybe a Vendégek, amelyet a szállásadó előzetes bejelentés nélkül ellenőrizhet. A Villában a vendégek további vendégeket nem fogadhatnak.

Felhívjuk figyelmét, hogy a tulajdonosnak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, stb.).

Háziállatok befogadása nem engedélyezett a Villa teljes területén.

A Vendégek és a szomszédok nyugalmának biztosítása miatt, a Villa teljes területén 22.00 – 08.00 óra között tilos hangoskodni, zenélni vagy zenét hallgatni, kiemelten a kertikonyha és medencetér területén.

A medencébe ugrálni TILOS, illetve a szaunát mindenki csak saját felelősségre és előzetes díjfizetés, valamint a Villa vezetőségével történt előzetes egyeztetés alapján használhatja.

A vendégek vagyontárgyaiért az üzemeltető felelősséget nem vállal, azokat kizárólag saját felelősségükre hagyhatják a szobákban.

A Villa nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak.

A tulajdonos fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő, a házirendet be nem tartó vendégeket nem fogadja, illetve a Villából azonnal eltávolítja.

Jó pihenést, kellemes időtöltést kívánunk!